Η ΤΟΡΩΝΗ

Τορώνη Χαλκιδικής

Η Τορώνη βρίσκεται στο νοτιοδυτικό κομμάτι της χερσονήσου της Σιθωνίας και ανήκει στο Νομό Χαλκιδικής. Μετά την τελευταία απόγραφή (2001)απαριθμεί 233 μόνιμους κατοίκους. Οι κύριοι τομείς απασχόλησης στο χωριό της Τορώνης είναι : η αλιεία,η γεωργία και φυσικά ο τουρισμός.

Η παραλία της Τορώνης απλώνεται σε μήκος 2 χλμ, διαθέτει παραλία με αμμουδερή υφή από λεπτό αμμοχάλικο με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά που έχουν βραβευθεί πολλές φορές με την Γαλάζια σημαία. Την μαγευτική παραλία της Τορώνης κοσμεί με την παρουσία του το αρχαίο κάστρο του Ληκύθου. Είναι οργανωμένη σε αρκετά σημεία με ξαπλώστρες και ομπρέλες και μπορεί να χαρακτηριστεί ιδανική για οικογένειες.

Οι τουριστικές υποδομές της Τορώνης χαρακτηρίζονται ως υψηλού επιπέδου παρέχοντας πληθώρα επιλογών για διαμονή και διασκέδαση. Υπάρχει μεγάλος αριθμός διαθέσιμων καταλυμάτων και καταστημάτων. Μάλιστα, κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν ταβέρνες, μπάρ, καφέ, μινιμάρκετ και αλλα εμπορικά καταστήματα. Στην Τορώνη εδρεύουν ξενοδοχειακές μονάδες πολυτελείας, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια υψηλών προδιαγραφών, καταλύματα για όλα τα βαλάντια και ειδικά διαμορφωμένοι χάρη για τους λάτρεις του οργανωμένου κάμπινγκ.

Όσον αφορά τους φίλους των θαλασσίων σπορ υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασεις κανό και θαλάσσιων ποδηλάτων. Για τους φανατικούς περιπατητές και τους λάτρεις της φύσης υπάρχουν φυσικά διαμορφωμένες διαδρομές στις πλαγιές γύρω από το χωριό της Τορώνης. Στην κατηγορία της διασκέδασης αλλά και του καλού παραδοσιακού φαγητού η Τορώνηχαρακτηρίζεται ως ιδανικός προορισμός.